NNZ Koninklijk Handtekening Header

Persbericht - Predicaat Koninklijk voor NNZ

Bijzondere waardering voor uniek Gronings ‘bedrijf met een familie’

Groningen, 6 februari 2023 – Ter ere van haar 100-jarige bestaan is de onderneming door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander onderscheiden met het predicaat Koninklijk. In aanwezigheid van collega’s, relaties en familie nam CEO Len Boot op 6 februari 2023 de oorkonde in ontvangst uit handen van René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

 

CEO Len Boot, de derde generatie van het familiebedrijf: ‘Iedereen binnen NNZ voelt zich trots en vereerd dat we voortaan de naam ‘Royal NNZ Group bv’ mogen voeren. Het voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren, is een bekroning op 100 jaar familiair ondernemerschap, oog voor mensen en doorzettingsvermogen op alle vlakken.’

Predicaat Koninklijk
Het Predicaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Een onderneming, vereniging, instelling of stichting kan dit Predicaat aanvragen als het minimaal honderd jaar bestaat. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, net als de onderneming zelf. Bedrijven die het predicaat ontvangen mogen de Koninklijke Kroon in hun logo opnemen.

 

Over NNZ
Bijzondere erkenning voor ‘een bedrijf met een familie’
Op 22 oktober 2022 vierde NNZ het honderdjarige bestaan. Het bedrijf telt anno 2023 260 medewerkers, die actief zijn in 24 eigen vestigingen in 18 landen. Hierbij wordt samengewerkt  met een internationaal netwerk van partners in meer dan 50 landen over de hele wereld. NNZ is vooral actief in verpakkingsmaterialen voor de groente- en fruitsector en investeert sterk in industriële verpakkingsmaterialen in de Benelux, Duitsland, Polen, Zwitserland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Het verdienmodel van NNZ zit in de servicegraad als onafhankelijk adviseur, de innovatiekracht voor nieuwe producten en de grote voorraadhoudende functie in zijn internationale netwerk. Als sociaal gedreven bedrijf is NNZ een voorloper met een eigen familiestatuut – met veel waarborgen voor de inbreng van de medewerkers en de continuïteit van het bedrijf. ‘We zijn een bedrijf met een familie’ is dan ook het motto van het menselijk gedreven bedrijf.

 

Inspiratie voor onze duurzame missie ‘Reshaping Packaging’
Een missie formuleren is één ding, ernaar leven en handelen een verhaal apart. NNZ maakt zich daadwerkelijk sterk voor duurzaamheid, en omarmt daarvoor specifieke Sustainability Development Goals van de UN.  De organisatie omarmt ook naar letter en geest de doelstelling van het ‘new circular economy action plan’ van de EU van Maart 2020. Dit plan is één van de voornaamste bouwstenen van de ‘European Green Deal’, Europa’s agenda voor duurzame groei. NNZ heeft als doelstelling om alle verpakkingen herbruikbaar of recyclebaar te maken op een economisch haalbare manier tegen 2030. Onze grootste uitdaging voor de toekomst is: het transformeren van de verpakkingswereld naar een volledige circulaire waardeketen. ‘Reshaping packaging for a better world’ is ons leidende principe – we verbinden onze ziel en zakelijkheid aan die van een betere, duurzame wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

CEO Len Boot

the Royal NNZ Group bv
Aarhusweg 1
9723 JJ Groningen
The Netherlands

Telefoon: +31 (0)50 5207830
Email: info@nnz.com
www.nnz.com

Contact form

"*" Verplicht veld

Hidden
Hidden

87dad78ea8417d6a5d9de198d48de6b48ff2d002
Soyez informé des derniers développements. Inscrivez-vous à notre bulletin d'information.

"*" Verplicht veld

Comment traitons-nous vos données? Lisez notre déclaration de confidentialité.