2BA 26F 3284063 2769875444 6

Ons verhaal

Opgericht in 1922, en dit is nog maar het begin!

90 273 3284063 2769873692 6 (1)

NNZ werd in 1922 opgericht en slaagde erin samen te werken met andere culturen, waarbij elke nieuwe dag begroet werd als een nieuw avontuur met nieuwe kansen. Vanuit deze sterke punten streven de oprichter en zijn opvolgers – ondernemers in hart en nieren – de ambitie na om een multinationale leverancier van verpakkingsmaterialen aan de agrarische en industriële markten te worden. We wilden geïnspireerde verpakkingsoplossingen creëren voor het gezamenlijke succes van onze klanten, leveranciers en werknemers.

Tegenwoordig is NNZ een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in verpakkingen voor klanten in de AGF-sector en industrie. Het familiebedrijf heeft zich gestaag ontwikkeld tot een organisatie met een hoofdkantoor in Groningen (Nederland), met een omzet van € 170 miljoen, 250 werknemers, een wereldwijd netwerk van partners en 24 vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Afrika.

 

Wat is NNZ? Customised solutions Hoe werkt NNZ? True co-operation Waarom NNZ? Reshaping
NNZ Lunenburg 2021 (75)

Onze visie

NNZ wil geïnspireerde verpakkingsoplossingen creëren om bij te dragen aan het succes van onze klanten, leveranciers en werknemers.

 

Onze missie

We bieden duurzame verpakkingsoplossingen die zijn afgestemd op de huidige en toekomstige klantbehoeften, waarbij we onze klant begrijpen en ondersteunen met een toonaangevend portfolio voor hun producten, pro-actieve service en advies op maat.

 

Onze overtuigingen

We kunnen onze missie alleen bereiken dankzij ons sterke netwerk van partners en flexibele aanpak:

  • Met bevlogen werknemers die zich gewaardeerd voelen en met plezier en passie hun werk doen volgens een gezamenlijk plan;
  • In een vertrouwd partnerschap met onze leveranciers en klanten;
  • Met een ondernemende, avontuurlijke geest.

 

Warehouse
'Onze groei is gebaseerd op de sterke punten van NNZ, waaronder onze mensen, relaties en de waarde die we onze klanten bieden, volgens onze strategie van een hechte relatie met de klant en serviceverlening.

Our journey

Libau pand 1923

1922-1930 Pionieren

Ons eerste decennium staat in het teken van pionieren: Oprichter Rien Boot (1889-1964) begint in 1922 aan het verhaal van NNZ (Noord Nederlandsche Zakkenhandel). Het eerste filiaal is een pakhuis in Groningen, met de naam Libau, dat al snel wordt gevolgd door een pand aan het Hoornsche Diep in Groningen in 1924. Baanbrekende stappen zijn onder meer: buitenlandse reizen naar de Baltische Staten, Tsjechië en Hongarije. Maar ook de aankoop van jute zakken en jute stof in Pakistan, India en Bangladesh. In 1928 werd een omzet gemaakt van 334.000 gulden.

1930 1940 NNZ

1930-1940 Ontdekken

Ons tweede decennium staat in het teken van ontdekken: Leendert Boot (1911-1972) reisde naar alle uithoeken van Europa voor zakelijke kansen. In 1939 bezocht hij zelfs Amerika, waar hij contacten legde met een suikerfabriek. In Amerika kocht hij papieren en katoenen suikerzakken die hij via de Holland Amerika Lijn naar Nederland verscheepte.

NNZ Foto 22349 Hlwacv

1940-1950 Toewijding

Ons derde decennium staat in het teken van toewijding: Om aan de groeiende vraag te voldoen, ging Leendert na de oorlog opnieuw op pad. In 1947 kocht hij jute zakken in Amerika en Canada. Er werden meerwandige papieren zakken aan het assortiment toegevoegd en er werd een joint venture opgezet met de Amerikaanse Chase Bag company, om in te spelen op de ontwikkeling van Spanje als een belangrijke afzetmarkt voor uienzakken.

1ste jute printing machine

1950-1960 Betrouwbaar

Ons vierde decennium staat in het teken van betrouwbaarheid. Betrouwbare leveringen en zakelijke integriteit stuwen het bedrijf voort. In 1954 treedt Rien Boot's tweede zoon, Wim Boot, toe tot het bedrijf. In 1957 had NNZ ongeveer 50 werknemers en vierde de opening van een nieuwe vestiging met de eerste jute drukmachine.

New packaging materials

1960-1970 Veranderingen

Ons vijfde decennium staat in het teken van veranderingen: in de jaren ‘60 draait alles bij NNZ om het inslaan van nieuwe wegen. Nieuwe soorten verpakkingsmateriaal, zoals leno netzakken, meerwandige papieren zakken, karton, polypropyleen en polyethyleen waren in opkomst. Na het vertrek van Dhr. Boot Sr. op 1 december 1961, werden Leendert en Wim Boot de nieuwe directeuren van NNZ.

Wim Boot Hr

1970-1980 Rebranding

Ons zesde decennium staat in het teken van de rebranding van NNZ. In 1970 besloot Wim Boot om de naam ‘Noord Nederlandsche Zakkenhandel N.V.’ te veranderen naar ‘NNZ industrial packaging bv.’. Dit besluit werd mede genomen door de toegenomen internationale contacten en omdat het productassortiment niet langer beperkt was tot zakken, maar veel meer verschillende soorten verpakkingen omvatte.

MArco

1980-1990 Geografische uitbreiding

Ons zevende decennium staat in het teken van de start van de geografische uitbreiding. In 1983 werd onze eerste vestiging in Duitsland geopend en twee jaar later openden we ons verkoopkantoor in Roswell, in de Amerikaanse staat Georgia, onder de leiding van Marco Boot. In 1998 telt NNZ 100 werknemers, 14 internationale filialen en werd de omzet in vijf jaar tijd verdubbeld tot zo’n100 miljoen gulden.

Len

1990-2000 Herpositionering

Ons achtste decennium staat in het teken van herpositionering. Len Boot voegde zich bij NNZ en herpositioneerde NNZ als een onafhankelijke adviseur die klanten de beste verpakkingsoplossingen aanbiedt en niet meer zelf produceert. Ook richt Len Boot een afdeling op voor onderzoek en ontwikkeling. Dit leidt tot een reeks bekroonde verpakkingsproducten, zoals Carry-Fresh, Liqui-Sorb en Twin-Bag.

NNZ Group and Benelux

2000-2010 Visionair

Ons negende decennium staat in het teken van een nieuwe visie. In juni 2002 werden een nieuw logo en een nieuwe slogan gepresenteerd: NNZ the packaging network. NNZ groeide uit tot de spil van een internationaal netwerk van fabrikanten, verpakkers, distributeurs, universiteiten, regeringen en klanten. Vanaf 2004 staat Len Boot, de derde generatie, aan het hoofd van het bedrijf. Op 11 mei 2007 opende NNZ een nieuw en duurzaam kantoor in Groningen voor NNZ Benelux en de NNZ Groep. ISO- en BRC-certificeringen zijn de bekroning van de kwaliteit van zowel de bedrijfsprocessen als de eindproducten.

NNZ Partners And Offices

2010-2020 Multinational

Ons tiende decennium staat in het teken van multinational. NNZ is marktleider op het gebied van transport-, groothandels- en consumentenverpakkingen voor de AGF-branche. Het bedrijf vervolgt zijn groeitraject op het gebied van industriële verpakkingen. Het bedrijf boekte een omzet van 170 miljoen euro, telt 250 werknemers en heeft 22 dochterondernemingen in 18 landen. Ook beschikt NNZ over een internationaal netwerk van bedrijven waarmee wordt samengewerkt in meer dan 50 landen over de hele wereld.

Locations Groningen HQ

2020-today Reshaping

Ook nu blijft NNZ groeien als een multinationaal verpakkingsbedrijf dat klanten in de productie- en industriële markten bedient dankzij een strategie die is gebaseerd op nauwe banden met onze klanten en service, met de nadruk op duurzaamheid en innovatie in alle onderdelen van onze activiteiten. NNZ is al sinds 1922 bezig om zichzelf, de producten en de dienstverlening opnieuw vorm te geven. En dit is nog maar het begin!

100 Jaar NNZ

100 jaar NNZ

NNZ geeft al sinds 1922 opnieuw vorm aan verpakkingen. Niet alleen door innovatieve oplossingen voor onze klanten te creëren. We doen dat ook door de NNZ organisatie voortdurend te vernieuwen. Hoe we dat 100 jaar lang hebben gedaan én blijven doen zie je in de film '100 jaar NNZ' op onze jubileum pagina.

WAAROM NNZ THE PACKAGING NETWORK?
RESHAPING

Duurzaamheid
Wereldwijd strategisch locaties
Pionieren
Betrouwbaar en ethisch

TRUE CO-OPERATION

Langetermijnpartnerschappen
Teamwork
#Rethink innovation
Volledige logistieke service

CUSTOMISED SOLUTIONS

Onafhankelijk advies
Inzicht in innovatie
Nauwe banden met klanten
Uitgebreide portfolio

87dad78ea8417d6a5d9de198d48de6b48ff2d002
Soyez informé des derniers développements. Inscrivez-vous à notre bulletin d'information.

"*" Verplicht veld

Comment traitons-nous vos données? Lisez notre déclaration de confidentialité.