Waarom NNZ verpakkingen?

  • Wereldwijde dekking
  • Focus op lokaal
  • brede portfolio
  • Innovatieve trendsetter
  • Verpakking op maat
  • Betrouwbaar en ethisch
  • Duurzaam en sociaal ingesteld
Informatie aanvraag

Packaging film tailored to reduce greening and sprouting of potatoes

Datum: 27 mei 2013

NNZ has performed testing of greening and sprouting of potatoes in 1 kg film bags, using macro perforated polypropylene film and laser perforated polypropylene film.

The number of laser perforations were tailored to allow for optimum concentrations of oxygen (3-5%) and carbondioxide (10-15%) inside the package.

Compared to unpacked potatoes or potatoes packed in macroperforated film, this approach prevented greening and sprouting upon storage for 10 days at 20 degrees Celsius:   

 packaging

%O2

%CO2

greening

sprout

 none

18

.5

yes

yes

 Folio-Fresh®  - macroperforated

18

.5

yes

yes

 Folio-Fresh®  - tailored laser perforation

 5

14

no

no


If you are Interested in testing our packaging solutions please contact us for further information.


NNZ, your partner for packaging solutions since 1922!

Over NNZ

NNZ, creative expertise in packaging since 1922!

NNZ is een multinationale onderneming die een brede range aan verpakkingsoplossingen biedt aan klanten binnen de AGF- en industriële sector. In 1922 is het bedrijf opgericht en sindsdien is het in bezit van en wordt het geleid door de familie Boot.
Vanuit zijn eerste vestiging – Pakhuis Libau in Groningen – ging NNZ van start met de handel in jute zakken. In een tijdsbestek van bijna een eeuw is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 250 medewerkers en vestigingen in de Benelux, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Groot-Brittannië, Italië, Letland, Litouwen, Oostenrijk, Polen, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Afrika.

Naast zijn eigen vestigingen heeft NNZ een nauw samenwerkingsverband met partners in nog eens 40 andere landen. Hierdoor is het bedrijf in staat om verpakkingsoplossingen te bieden voor een wereldwijd klantenbestand.