NNZ genomineerd voor Familiebedrijven Award 2016

Datum: 22 januari 2016

NNZ is op 22 januari 2016 genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2016.

Op 7 april 2016 wordt bekend wie de opvolger wordt van Koninklijke de Heus, winnaar van de Familiebedrijven Award 2015. In totaal zijn er dit jaar 10 familiebedrijven genomineerd. Uit deze selectie kiest de jury 3 finalisten, waarna zij gezamenlijk op bedrijvenbezoek gaan om de ondernemingen beter te leren kennen en om zorgvuldig de winnaar te kunnen bepalen.

De Stichting Familie Onderneming, opgericht door John Fentener van Vlissingen, heeft als doelstelling zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie, ook bij de overheid. Daarom looft zij jaarlijks deze Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf.

KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van 8 criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat KPMG een top heeft bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor 1 jaar toe tot de jury.

De uitreiking van de Familiebedrijven Award 2015 in de Nieuwe Kerk in Den Haag werd bijgewoond door Koningin Máxima. Eerdere winnaars van de Familiebedrijven Award zijn Gassan Diamonds (2013) Westland Kaas (2014) en Koninklijke De Heus (2015).

www.familiebedrijvenaward.nl